ALGEMENE VOORWAARDEN

1. Betaling en verzendkosten

1.1. Geneesmiddelen op recept kunnen direct worden gedeclareerd bij uw verzekeringsmaatschappij. Bij het leveren van geneesmiddelen op recept zijn de correcte verzekeringsgegevens nodig voor de declaratie. Voor (bij)betalingen van receptgeneesmiddelen die niet of slechts gedeeltelijk vergoed worden, bieden wij de gelegenheid te betalen door middel van iDeal, bankoverschrijving vooraf of SEPA-incassomachtiging.

1.2. Verzendkosten van artikelen op recept

Voor geneesmiddelen op recept worden geen verzendkosten berekend wanneer het pakket wordt verstuurd binnen Nederland.

1.3. Verzendkosten van artikelen zonder recept

De verzendkosten bedragen €4,50 binnen Nederland. Bij een orderwaarde boven de €20,00 worden geen verzendkosten berekend. Verzending geschiedt via PostNL, GLS of koeriersdienst.

Een standaardverzending is een pakket van maximaal 30kg. Weegt uw bestelling meer dan 30 kg, dan moeten wij extra verzendkosten in rekening brengen. De hoogte hiervan hangt af van het totale gewicht.

1.4. SEPA-incasso

Het verschuldigde bedrag wordt enkele dagen nadat u de bestelling heeft ontvangen geïncasseerd van uw bank- of girorekening. Betalen via incassomachtiging is uitsluitend mogelijk wanneer u al eerder een bestelling bij ons heeft geplaatst, en als vaste klant bent aangemerkt.

1.5. Betalingstermijn op rekening

Betaling dient te geschieden zonder korting binnen veertien dagen na factuurdatum. Als datum van betaling geldt de datum waarop het bedrag op onze bankrekening is bijgeschreven. Bij overschrijding van de betalingstermijn is de debiteur vanaf de dag dat betaling had moeten plaatsvinden in verzuim. Over het openstaande bedrag vanaf die dag is een vertragingsrente van 1% per maand of een deel van een maand verschuldigd, vermeerderd met €7,50 administratiekosten. Wanneer Stevens Apotheken de vordering uit handen geeft, zijn alle bijkomende kosten voor rekening van de debiteur. Een en ander onverminderd de aanspraak van Stevens Apotheken op vergoeding van alle eventueel ter incassering gemaakte gerechtelijke kosten.

2. Levertijden

2.1. Levertermijn

Bestellingen die op werkdagen voor 12:00 worden ontvangen worden dezelfde dag verwerkt. Mits voorradig wordt de bestelling dezelfde dag verzonden. De aangegeven bezorgtijden gelden als indicatie. Bestellingen die buiten werkdagen om binnenkomen worden de eerstvolgende werkdag verwerkt.

2.2. Maximale levertijd

Meestal heeft u de bestelde artikelen binnen twee werkdagen in huis. Als u langer dan 30 dagen moet wachten op het bestelde artikel, dan heeft u de mogelijkheid de overeenkomst kosteloos te verbreken.

3. Retourneren van artikelen

3.1. "Niet goed, geld terug" regeling

Mocht het artikel onbruikbaar zijn door beschadiging tijdens het verzenden, of niet overeenkomen met het bestelde, dan heeft u de mogelijkheid dit artikel in overleg met onze klantenservice retour te zenden binnen 30 dagen na ontvangst. Retourgezonden goederen worden uitsluitend geaccepteerd in de originele verpakking en in ongeopende staat.

3.2. Afkoelingsperiode

Binnen de afkoelingsperiode van 14 dagen na ontvangst van uw bestelling is het mogelijk uw aankoop -mits in ongeschonden staat- zonder opgaaf van redenen te retourneren. Receptgeneesmiddelen zijn hiervan uitgezonderd. Dit is conform de EG richtlijn van 20 mei 1997, receptgeneesmiddelen die op en volgens doktersvoorschrift zijn geleverd worden niet retour genomen. De verzendkosten voor het retourzenden zijn voor uw rekening. Na ontvangst van uw retourzending ontvangt u het aankoopbedrag binnen 14 dagen op uw bankrekening. Alvorens uw product terug te sturen is het noodzakelijk contact op te nemen met de klantenservice om een retournummer te verkrijgen.

3.3. Retouraanvraag

Mocht het geleverde artikel niet overeenkomen met het door u bestelde artikel, dan heeft u de mogelijkheid dit artikel retour te zenden binnen 30 dagen na ontvangst. Redenen voor retourzending zijn:

Het geleverde artikel komt niet overeen met het bestelde artikel,

Het artikel is onbruikbaar door beschadiging tijdens het verzenden,

Om van deze retourregeling gebruik te kunnen maken dient u eerst een verzoek hiertoe in te dienen aan de klantenservice. Retourzendingen zonder geldig retournummer of ongefrankeerde retourzendingen worden niet geaccepteerd. De extra kosten komen voor uw rekening. Retourgezonden goederen worden uitsluitend geaccepteerd in de originele verpakking en in ongeopende staat.

4. Overige voorwaarden

4.1. Algemeen

De administratieve gegevens van de apotheek strekken tot volledig bewijs, tenzij de cliënt het tegendeel bewijst.

4.2. Geschillen

Alle geschillen van welke aard ook, die een aan deze voorwaarden onderworpen overeenkomst betreffen of daarmee verband houden, zullen aanhangig gemaakt worden voor de bevoegde Nederlandse rechter. Nederlands recht is van toepassing.

Versie 9 juni 2020

Inschrijven

Contact

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!

support


Ik wil graag gebeld worden.

Plan een afspraak 


Ik wil mijn vraag via de email stellen.

Stuur je e-mail naar: info@stevensapotheken.nl


Wie zijn wij?

Over ons


Heb je een vraag?

Veelgestelde vragen

Bel mij terug

Wij helpen je graag verder. Heb je nog vragen? Laat het ons gewoon even weten! We bellen je terug op het moment dat het jouw uitkomt. Of mail je vraag naar info@stevensapotheken.nl