VRIJE APOTHEEKKEUZE

In Nederland bepaalt u zelf naar welke apotheek u kiest. Veel mensen hebben niet in de gaten dat er tegenwoordig een vrije apotheekkeuze bestaat. Overstappen naar een andere apotheek is heel eenvoudig. Zeker naar een online apotheek als Meds.nl.

Medische gegevens uitwisselen

Zodra u overstapt, is het belangrijk om een actueel overzicht te hebben van uw medicatie. Hiermee kan Meds.nl de juiste medicatiecontrole uitvoeren. Geeft u toestemming om het Landelijk Schakelpunt (LSP) te gebruiken? Dan vragen wij uw medicijngegevens elektronisch op. Het platform LSP laat zorgaanbieders op een veilige manier informatie uitwisselen. Het helpt ons bij medicatiebewaking. Een actueel overzicht maakt het mogelijk om tijdig te reageren wanneer medicijnen niet samen gebruikt mogen worden.

Hoe geef ik toestemming voor het uitwisselen van medische gegevens?

Dat doet u online op de website ikgeeftoestemming.nl - alleen in combinatie met DigiD met SMS.

Wat is het Landelijk Schakelpunt (LSP)?

Het LSP is een beveiligd platform speciaal ontwikkeld voor zorgaanbieders. Het platform zorgt ervoor dat de verschillende zorgsystemen contact met elkaar kunnen leggen. Er staan dus geen medische gegevens op. De toegang tot het LSP is erg complex en zeer streng beveiligd.

Sommige patiënten hebben geen toestemming gegeven om het LSP te gebruiken. Dat maakt het voor zorgverleners lastig om hun werk goed te doen. Daarom is het belangrijk om toestemming te geven voor het uitwisselen van medische gegevens via LSP.

achmea
logo_anderzorg
logo_asr
logo_bewuzt
logo_cz
logo_menzis
logo_ohra
logo_onvz
logo_unive
logo_vgz
logo_zilveren_kruis
logo_zorg_en_zekerheid
OMHOOG